Quantcast
Channel: Duunitori – Duunitori
Viewing all 449 articles
Browse latest View live

Kysy nämä 5 osuvaa kysymystä työhaastattelussa

$
0
0

Oletko juuri saanut kutsun työhaastatteluun? Onneksi olkoon!

Valmistautuminen haastatteluun kannattaa aloittaa ajoissa, sillä työhaastattelu saattaa olla ainoa tilaisuutesi todistaa taitosi. Haastattelun aikana haastattelija kiinnittää huomiota muun muassa vuorovaikutustaitoihisi ja osaamiseesi sekä siihen, miten reagoit hankaliin kysymyksiin ja kuinka paljon tiedät yrityksestä ja haettavasta paikasta.

Monet työnhakijat tietävät, että työhaastattelun lopussa kannattaa haastattelijalta kysyä oleellisia kysymyksiä työtehtävää ja yritystä ajatellen. Näin osoitat mielenkiintoa, saat arvokasta tietoa yrityksestä ja selvität, onko työympäristö sellainen, jossa todella haluat työskennellä.

Oikeiden kysymysten löytäminen työhaastattelutilanteessa voi tuntua haastavalta, joten keräsimme sinulle viisi osuvaa kysymystä, joiden avulla viimeistelet työhaastattelusi. Lue vinkit ja nappaa unelmiesi työpaikka!

1. Mitkä ovat tämän työtehtävän haasteita?

Työnkuvaan voi kuulua useita osa-alueita ja vastuuta, mutta tiedätkö, mikä on haastavinta tulevassa työssäsi? Selvitä minkälaiset haasteet odottavat sinua, mikäli saat työpaikan. Jos rekrytoijan mielestä työtehtävään ei kuulu mitään haasteita, epäilyksesi saattavat herätä.

2. Kuinka tämä työtehtävä on kehittynyt?

Jos haluat haastaa itsesi ja kehittyä, on tärkeää tietää, että myös yrityksessä arvostetaan jatkuvaa kasvua ja oppimista. Kun sinulle kerrotaan työtehtävän elinkaaresta ja historiasta hieman tarkemmin, ymmärrät tulevan työsi tärkeimpiä vastuualueita ja mahdollisuuksia. On hyvä tietää etukäteen, onko tuleva työtehtäväsi esimerkiksi kokonaan uusi tehtävä organisaatiossa.

Katso myös: ”Kysyttävää?” – Kysy täydellinen kysymys, joka toimii lähes joka työhaastattelussa

3. Mistä asioista pidät eniten työssäsi?

Ota selvää, mitä haastattelijasi arvostaa yrityksessä. Hänen vastauksensa kertoo yleensä paljon työpaikan todellisesta kulttuurista. Voit pohtia, arvostatteko samoja asioita vai eroavatko näkemyksenne täysin. Tämä voi vaikuttaa viihtymiseesi yrityksessä.

4. Mihin asioihin minun tulee keskittyä ensimmäisten kuukausien aikana?

Tämän kysymyksen avulla saat selville mihin asioihin sinun tulee kohdistaa huomiosi ensimmäisten kuukausien aikana, mikäli sinut valitaan työtehtävään. Näin pystyt työn alkaessa luomaan itsestäsi hyvän ensivaikutelman, osaat keskittyä olennaiseen ja pääset työn makuun heti ensimmäisestä päivästä lähtien.

5. Miten edelliset työntekijät ovat menestyneet kyseisessä työtehtävässä?

Kysymällä tarkemmin menestykseen vaikuttavista tekijöistä saat tietoosi yrityksen odotukset työtekijöitä kohtaan. Voit käyttää tätä tietoa hyväksi myöhemmässä vaiheessa, mikäli saat työpaikan kyseisestä yrityksestä.

Jotta osaat kysyä oikeat kysymykset, täytyy sinun ensin selvittää yrityksen taustat. Nämä asiat sinun tulee tietää ennen työhaastatteluun menemistä, sillä kunnollisen taustatyön tekeminen voi antaa sinulle merkittävän etumatkan muihin hakijoihin nähden.

Lue myös:

7 yleisintä työhaastattelukysymystä – näin niihin kannattaa vastata

30 hyödyllistä työhaastattelukysymystä

Valmistaudu vastaamaan työhaastattelun yksittäisiin, joskus haastaviin kysymyksiin:

”Mikä on suurin saavutuksesi?” – kuinka vastata kysymykseen työhaastattelussa

”Miksi hait tätä työpaikkaa?” Näin hurmaat rekrytoijan vastauksellasi työhaastattelussa

Mitkä ovat vahvuutesi? Näin vastaat työhaastattelussa

”Kerro jotain itsestäsi” – miten vastata klassikkokysymykseen työhaastattelussa?

Mikä on heikkoutesi? Näin vastaat kiperään työhaastattelukysymykseen

Mikä on suurin epäonnistumisesi? Näin vastaat tähän työhaastattelukysymykseen

”Mikä on palkkatoiveesi?” – näin vastaat kysymykseen työtä hakiessa

Kuinka vastata kysymykseen: ”Missä näet itsesi 5 vuoden päästä?”

The post Kysy nämä 5 osuvaa kysymystä työhaastattelussa appeared first on Duunitori.


5 LinkedIn-sääntöä, jotka jokaisen kannattaa muistaa

$
0
0

LinkedInissä, niin kuin kaikissa sosiaalisen median kanavissa, on omat (kirjoittamattomat) sääntönsä. Moni saattaa rikkoa näitä sääntöjä tietämättään. Mitä LinkedInissä sitten kannattaa tehdä? Mitä olisi syytä välttää? Kokosimme yhteen muutamia tärkeimpiä asioita, joita kannattaa ottaa huomioon palvelua käyttäessä. Olitpa sitten uusi käyttäjä tai vanha konkari, näitä sääntöjä noudattamalla saat LinkedInistä enemmän irti!

1. Kontaktipyynnöt LinkedInissä

TEE NÄIN: Lähetä kontaktipyyntö saman tien

LinkedInissä ja Facebookissa eivät päde samat säännöt. Kun Facebookissa kaveripyynnön lähettäminen lähes tuntemattomalle ensimmäisen tapaamiskerran jälkeen olisi outoa, LinkedInissä paras taktiikka on lähettää kontaktipyyntö, contact request, mahdollisimman nopeasti.

Mitä pidempään viivyttelet tapaamisen jälkeen, sitä epätodennäköisemmin henkilö enää muistaa sinut. Älä siis ujostele, vaan lähetä pyyntö rohkeasti.

Suosi uniikkeja viestejä (viittaa esimerkiksi tapaamiseenne) ja vältä oletusviestiä. “I’d like to connect with you on LinkedIn” ei kuulosta yhtään niin hyvältä kuin “Hei! Loistavia ideoita tänään innovaatioseminaarissa!”.

Pienellä panostuksella saat vastaanottajan tuntemaan itsensä erityiseksi ja vahvistat keskinäistä suhdettanne. Vastaanottaja myös hyväksyy pyyntösi todennäköisemmin, kun se on personoitu.

ÄLÄ lähetä pyyntöjä kahta kertaa enempää

Jos joku ei vastaa kontaktipyyntöösi, älä lähetä sitä uudelleen. Uudelleenlähetys ei lisää todennäköisyyttä, että henkilö hyväksyisi pyyntösi nopeammin – se voi pikemminkin olla ärsyttävää. Jotkut käyttäjistä saavat niin runsaasti kontaktipyyntöjä, että jo niiden läpikäymiseen saattaa kulua aikaa. Lisäksi LinkedIn ilmoittaa hyväksymättömistä kontaktipyynnöistä automaattisesti – sitä ei siis ole syytä tehdä itse.

2. Rekrytointi ja työnhaku

TEE NÄIN: Käytä LinkedIniä rohkeasti verkostoitumiseen alan vaikuttajien kanssa

Haluaisitko lähestyä kiinnostavan yrityksen työntekijää? Tiedätkö henkilön olevan todella kiireinen? LinkedIn on loistava kanava lähestyä ihmisiä ammattimaisessa mielessä – voit lähettää mielenkiintoiselle ihmiselle kontaktipyynnön ja viestin, jossa kerrot arvostavasi tämän tekemää työtä ja haluavasi vinkkejä kuinka päästä itse toimimaan samankaltaisissa tehtävissä.

Voi olla, että henkilö ei ikinä vastaa, mutta parhaassa tapauksessa lähestymisesi laittaa alulle mielenkiintoisen keskustelun ja sinä saat kiinnostavaa tietoa asiantuntijalta!

TEE NÄIN: Verkostoidu unelmatyöpaikassasi työntekijöiden kanssa

Onko sinulla unelmatyöpaikka tiedossa, mutta et tunne ketään firmasta? Ei hätää – LinkedInin avulla pääset selvittämään yhteyden yrityksen työntekijöiden ja omien tuttaviesi välillä.

Kirjoita yrityksen nimi hakukenttään ja etsi yrityksen työntekijöitä. LinkedIn paljastaa sinulle kuinka monen ihmisen päässä tuleva kollegasi on! Verkostoituminen on tärkeää, sillä sinut huomioidaan työnhaussa suuremmalla todennäköisyydellä, kun tunnet jonkun yrityksen sisältä.

Lue myös: 7 vinkkiä LinkedInin tuottavampaan käyttöön – toimitko jo näin?

LinkedInin aktiivinen käyttö voi antaa työuralle paljon.

3. Julkaiseminen ja aktiivisuus

ÄLÄ julkaise liikaa tai liian vähän

Yritä löytää kultainen keskitie myös LinkedInissä julkaisemisen suhteen. Monta postausta päivässä julkaisevat heavy userit voivat ärsyttää, etenkin, jos heidän postauksensa tuntuvat vain postauksen tekemisen vuoksi räiskäistyltä asialta.

Toisaalta liian vähäinen aktiivisuus ei myöskään ole hyväksi. Optimi olisi julkaista muutaman kerran viikossa, eikä enempää kuin kerran päivässä. Tällä tavoin et jää seinäruusuksi muttet myöskään aiheuta ärtymystä muissa.

LinkedInissä keskustellaan myös toisinaan siitä, mitkä asiat sinne kuuluvat ja mitkä eivät. Turvallinen tie on pitää LinkedIniin tuottama sisältö työelämään ja työhön liittyvänä, mutta siellä tapaa nykyään myös vapaampia aiheita. Mieti, mitkä aiheet sopivat itsellesi ja millaisena haluat näyttäytyä.

TEE NÄIN: Onnittele uuden työpaikan johdosta (oikealla tavalla)

Jos haluat verkostoitua oikealla tavalla, panosta myös kontaktiesi onnitteluun esimerkiksi uuden työpaikan johdosta. Helpoin tapa olisi vain painaa ”tykkää” tai kirjoittaa nopeat onnittelut, mutta jos haluat todella panostaa verkostoitumiseen ja saada itsesi näyttämään hyvältä myös muiden silmissä, kirjoita onnittelusi ajatuksella. Panostuksesi on vähäinen, mutta vaikutus on suuri.

Lue myös: Eikö LinkedIn kiinnosta? Suorahaun ammattilainen kertoo, miksi sinunkin kannattaa tehdä LI-profiili

4. Kannatukset

TEE NÄIN: Anna kannatuksia kun pystyt

LinkedInissä henkilöt voivat listata taitojaan, joita muut voivat kannattaa, jos he ovat yhtä mieltä siitä, että henkilöltä kyseisiä taitoja löytyy. LinkedIn-kontakteille kannatuksia, endorsements, kannattaa laittaa heti sen jälkeen, kun olet todistanut henkilön kyseistä taitoa.

Esimerkiksi jos kollegasi tai opiskelukaverisi pitää erityisen hyvän esityksen suurelle yleisölle, voit kannattaa häneltä esimerkiksi Public speaking, Presentation Skills sekä PowerPoint -taitoja. Yleisenä sääntönä voidaan pitää sitä, että kannattaa sellaisia taitoja, joita todella tietää henkilöllä olevan. Muuten järjestelmä menettää nopeasti merkityksensä.

ÄLÄ pelkää kannatusten pyytämistä

Jos kaipaat kannatuksia LinkedIn-profiiliisi, voit rohkeasti pyytää niitä konktakteiltasi lähettämällä heille henkilökohtaisen viestin. Jos kontaktisi ovat päässeet todistamaan esimerkiksi sosiaalisen median taitojasi, ainakin osa heistä varmasti mielellään kannattaa taitojasi.

5. Suositukset

TEE NÄIN: Anna suosituksia avokätisesti

Ole antelias antamiesi suositusten, recommendations, määrässä – mutta suosituksia kirjoittaessa pitäydy aina totuudessa. Kirjoita suosituksia useille henkilöille. Jos kuitenkin saat liian paljon pyyntöjä kirjoittaa suosituksia, voit hyvin pyytää kysyjää kirjoittamaan ensin itse omista taidoistaan ja ominaisuuksistaan listan. Tämän avulla sinulta säästyy aikaa, mutta et silti torju suosituksen pyytämistä.

TEE NÄIN: Pyydä suosituksia kustomoidulla viestillä ja muista kiittää

Kun haluat suosituksia muilta, kannattaa miettiä viestisi sisältö mahdollisimman tarkasti. Todennäköisyys saada suosituksia on korkeampi, jos panostat sisältöön ja olet yksityiskohtainen. Kun saat suosituksia, muista kiittää sinua suositellutta henkilökohtaisella kiitos-viestillä, tai kirjoittamalla vastaavasti tälle suosituksen.

Old schoolista tykkäävät kirjoittavat kiitos-viestinsä käsin paperille ja pudottavat sen kollegan työpöydälle – loistava tapa jäädä mieleen! Muista myös, että huono suositus tekee enemmän hallaa kuin hyvää profiilissasi – piilota huonot suositukset ja pyydä vanhoihin päivitystä.

Entä millaista sisältöä LinkedInissä kannattaa kertoa itsestään? Lue ohjeet siihen ja päivitä profiilisi ajan tasalle: Nämä asiat rekrytoija haluaa nähdä LinkedIn-profiilissasi

Lue myös:

Auta työnantajia löytämään sinut – 10 vinkkiä LinkedIn-profiilin optimointiin

LinkedInin perusteet aloittelijalle


In English: 10 LinkedIn rules everyone should remember

LinkedInin säännöistä on kirjoittanut aiemmin muun muassa The Muse: 24 LinkedIn Rules You Might Be Breaking

The post 5 LinkedIn-sääntöä, jotka jokaisen kannattaa muistaa appeared first on Duunitori.

Mistä löytää unelmien kesätyö?

$
0
0

Kesätyöpaikka on loistava mahdollisuus tienata sekä kartuttaa tärkeää työkokemusta. Kesätöitä voivat hakea yhtä lailla kesätekemistä kaipaava yläastelainen, rahaa tarvitseva opiskelija tai lisätuloja toivova työssäkäyvä. Jos työpaikkaa kesäksi ei ole tiedossa, mietityttää varmasti, mistä sellaisen löytää.

Kaikki parhaat kesätyöpaikat ≫

Kesätyöhakemus avoimeen työpaikkaan

Helppo tapa aloittaa kesätyönhaku on selailla avoimia kesätyöpaikkoja. Voit etsiä kesätyöpaikkailmoituksia Duunitorilta. Jos tiedät jo, millaisen työn parissa haluaisit viettää kesäsi, voit etsiä työpaikkaa alaan liittyvillä sanoilla tai mahdollisilla työtehtävillä. Työpaikkaa kannattaa hakea läheltä kotoasi tai sellaisista paikoista, joihin pääset helposti julkisilla. Muista seurata kesätyöpaikkoja myös somessa.

Kun löydät sopivan paikan, on aika hakea sitä! Työpaikkailmoituksissa on yleensä selkeät ohjeet hakemiseen, ja niitä kannattaa noudattaa. Kesätyöhakemus voidaan toivoa esimerkiksi sähköpostin liitteenä tai nettilomakkeella.

Tarkista myös, haluaako työnantaja perinteisen cv:n ja hakemuksen lisäksi esimerkiksi työnäytteitä tai koko hakemuksen videomuodossa. Älä jätä tulevaa kesätyötä vain yhden hakemuksen varaan, vaan hae useampaan sinua kiinnostavaan paikkaan.

kesatyohakemus
Kesätyöhakemus kannattaa tehdä huolellisesti

Kesätyö avoimella hakemuksella

Kesätöitä voi hakea kiinnostavista yrityksistä, vaikka varsinaista työpaikkailmoitusta ei olisi julkaistu. Osa kesätyöpaikoista voi olla niin sanottuja piilotyöpaikkoja, joihin ei haeta julkisella haulla. Työpaikkojen ilmoittaminen ja rekrytointiprosessi vaativat työnantajalta aikaa ja rahaa, joten monet löytävät kesätyöntekijän mielellään muuta kautta.

Pohdi ensin, mitkä yritykset voisivat tarvita osaamistasi, tai missä sinua kiinnostaisi työskennellä. Tarkista sitten, löytyykö firman nettisivuilta mahdollisuutta jättää avointa hakemusta. Voit myös ottaa suoraan yhteyttä yritykseen lähestymällä esimerkiksi kiinnostavan osaston tai yksikön esimiestä.

Koska sinulla ei ole varsinaista työpaikkailmoitusta, johon vastaat, kannattaa keskittyä esimerkiksi ongelmaan tai tarpeeseen, jonka voisit ratkaista ja kertoa, mitä lisäarvoa toisit yritykseen.

Piileskelevän kesätyöpaikan voit napata myös hyödyntämällä verkostojasi. Sukulaistesi, kavereidesi tai entisten kollegoidesi työpaikalle saatetaan tarvita kesätyöntekijää. Voit suoraan kysellä tuttaviltasi, tarvitaanko heidän työpaikallaan apukäsiä kesäksi.

Kesätyöpaikan etsinnästä kannattaa muistaa mainita mahdollisimman monille – koskaan ei tiedä, kenellä on tuttu, joka on juuri kysellyt sopivaa kesätyöntekijää. Voit tiedustella kesätöitä myös entisiltä työnantajiltasi. Vaikka heillä ei olisikaan tarjolla töitä, saattavat he suositella sinua paikkoihin, joissa kaivataan juuri sinun osaamistasi.

Löydä kesätyö ja lue lisää vinkkejä sen nappaamiseen!

Kaikki parhaat kesätyöpaikat ≫

Seuraa kesätöitä myös Instagramissa ja oman paikkakuntasi Facebook-sivulla!

Kesäduunit Instagramissa ≫

Kesäduunit Facebookissa ≫

The post Mistä löytää unelmien kesätyö? appeared first on Duunitori.

8 vinkkiä kesätyön nappaavan CV:n kirjoittamiseen

$
0
0
Millainen CV sopii kesätyönhakuun?

CV tai ansioluettelo on tärkeä dokumentti kesätyönhaussa. Hyvä CV näyttää työnantajalle kesätyönhakijan kokemuksen ja osaamisen nopealla silmäilyllä ja takaa paikan jatkopinossa. Ansioluettelon tekemiseen kuluu helposti aikaa ja vaivaa, mutta se kannattaa. Sinua kuvaava, mutta napakka CV jää taatusti rekrytoijan mieleen.

Katso parhaat kesätyöpaikat! »

Selaa kesätyöpaikkoja ja löydä sinua kiinnostavat työnantajat. Kun olet löytänyt sinulle sopivia työpaikkoja, katso ansioluettelosi ja hakemuksesi kuntoon. Listasimme kahdeksan vinkkiä, joilla hiot CV:stäsi kiinnostavamman:

1. Tee jokaista kesätyöpaikkaa varten oma CV

Jokainen kesätyö on erilainen, joten jokaiseen tarvitaan erilaisia taitoja. Älä siis lähetä samaa ansioluetteloa joka paikkaan. Kun haet kesätyötä, tarkista ilmoituksesta, millaisia ominaisuuksia hakijalta toivotaan. Voit CV:ssäsi korostaa hakemassasi työssä tarvittavia taitoja ja sellaista kokemusta, jonka uskot osoittautuvan hyödylliseksi kesätyössä.

2. Aloita lyhyellä kuvauksella itsestäsi

Kirjoita ansioluettelon alkuun muutaman lauseen esittely itsestäsi. Voit kertoa esimerkiksi hakemaasi kesätyöpaikkaan liittyvistä mielenkiinnon kohteistasi ja työelämän tavoitteistasi.

3. Kerro tärkeimmät oppisi koulutuksesta

CV:ssä listataan koulutus tuoreimmasta vanhimpaan. Kerro koulutuksen lisäksi kesätyön kannalta tärkeistä kursseista ja koulutukseen liittyvistä aktiviteeteista, kuten tuutoroinnista tai vanhojen tanssien järjestämisestä.

4. Listaa, mitä lisäarvoa olet antanut työnantajillesi

Myös työkokemus listataan tavallisesti tuoreimmasta vanhimpaan. Jos sinulla ei ole työkokemusta, voit kertoa esimerkiksi tet-harjoittelusta ja harrastuksiisi liittyvistä luottamustehtävistä. Kerro, mitä kaikkea olet tehnyt ja miten olet auttanut työnantajaasi. Nykyään suositaan myös jonkin verran osaamisperusteista CV:tä, jolloin aikajärjestyksen ei tarvitse olla kronologinen.

Kesatyo CVKesätyönhakija erottuu hyvällä CV:llä.

5. Kerro kesätyön kannalta olennaisesta osaamisesta

Ansioluetteloon merkitään yleensä vähintään kielitaito ja IT-taidot. Voit kertoa myös esimerkiksi sosiaalisista taidoistasi, viestintätaidoista ja muista erityistaidoista, jos uskot niistä olevan hyötyä kesätyössä.

6. Anna persoonasi näkyä

Ole rohkeasti oma itsesi myös CV:ssä. Koska kesätyöt ovat melko lyhyitä työpätkiä, kesätyönantajat etsivät usein nopeasti työporukkaan sopeutuvaa henkilöä. Kun persoonasi näkyy jo ansioluettelossa, työnantajan on helppo arvioida, miten sopeutuisit työpaikalle.

7. Erotu muista kesätyönhakijoista

Voit tehdä esimerkiksi visuaalisesti näyttävän CV:n tai aloittaa ansioluettelosi mieleenpainuvilla ja myyvillä lauseilla itsestäsi. Kuvat jäävät tekstiä paremmin mieleen, joten lisää itsestäsi edustava kuva. Muista pitää CV kuitenkin selkeänä ja ytimekkäänä.

8. Muista lisätä yhteystietosi

Ansioluetteloon kuuluu perinteisesti kesätyönhakijan nimi, puhelinnumero, sähköposti ja syntymäaika. Huolehdi siitä, että lisäät vähintään puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen, jotta työnantaja saa helposti otettua yhteyttä. Lisää myös linkki LinkedIn-profiiliisi. Jos kesätyössä tarvitaan sosiaalisen median osaamista tai olet somettanut työhön liittyvistä asioista, voit lisätä linkit myös muihin someprofiileihisi.

Katso parhaat kesätyöpaikat! »

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista artikkeleista:

Ensimmäisen kesätyöpaikan hakeminen

Mistä löytää unelmien kesätyö?

The post 8 vinkkiä kesätyön nappaavan CV:n kirjoittamiseen appeared first on Duunitori.

Etkö saa vastausta kesätyöhakemuksiisi? Näillä vinkeillä pääset haastatteluun!

$
0
0

Olet ehkä huomannut, että kesätöitä ei ole ihan helppo saada. Kesätyöpaikat ovat hyvin kilpailtuja, ja työnhaku on täysin oma taiteenlajinsa, jonka haltuun ottaminen vaatii aikaa ja huolellista perehtymistä. Ei kannata lannistua, vaikka kutsua kesätyöhaastatteluun ei heti kuuluisi, sillä jopa täysin pätevä kesätyöntekijäehdokas saattaa jäädä ilman työhaastattelukutsua.

Kaikki parhaat kesätyöpaikat ≫

Kokosimme 7 vinkkiä, jotka auttavat kesätyöhaastattelukutsun nappaamisessa:

1. Perustele, miksi sinä olet paras hakija

Ei riitä, että luettelet hakemuksessasi osaamiasi asioita ja saavutuksiasi. Perustele osaamisesi ja se, miksi siitä on hyötyä juuri tässä kesätyöpaikassa. Kun sinulla on kunnolliset perustelut, osaamisesi on uskottavaa ja voit hyvinkin saada kutsun kesätyöhaastatteluun!

2. Anna kiinnostuksesi kesätyöpaikkaa kohti näkyä

Työstään innostuva työntekijä hoitaa tehtävänsä taatusti kunnialla ja on aidosti kiinnostunut kehittämään työpaikan asioita eteenpäin. Myös rekrytoijat tietävät tämän. Anna siis kiinnostuksesi kesätyöpaikkaa kohtaan näkyä ja kerro, kuinka motivoitunut olet ja miksi.

3. Panosta sekä kesätyöhakemukseesi että ansioluetteloosi

Sekä hakemus että ansioluettelo ovat tärkeitä dokumentteja työnhaussa, ja molempien tekemiseen kannattaa käyttää aikaa. Et voi tietää kumpaa rekrytoija katsoo ensin, joten ensivaikutelma voi syntyä kumman tahansa pohjalta. Selkeät ja johdonmukaiset työnhakudokumentit antavat hyvän kuvan kesätyönhakijasta.

Kesatyohaastatteluun paaseminen
Kesätyöhakuun panostaminen poikii työhaastattelukutsuja

4. Kohdista hakemuksesi hakemaasi kesätyöhön

Kirjoita aina uusi hakemus jokaiseen kesätyöpaikkaan. Jokaisessa tehtävässä odotetaan hakijoilta eri asioita, ja jokainen työpaikka on erilainen. Miksi siis lähettäisit niihin samanlaisia hakemuksia?

Tarkista huolellisesti kesätyöpaikkailmoituksessa kerrotut vaatimukset ja kerro, miten vastaat niihin. Tutustu yritykseen, jotta osaat räätälöidä hakemuksen juuri sopivaksi. Tee jokaiseen paikkaan myös oma ansioluettelo, jossa kerrot juuri sen kesätyön kannalta olennaisista taidoistasi.

5. Markkinoi osaamistasi

Kesätyönhaku on itsensä markkinoimista. Miten haluat brändätä itsesi? Kerro kiinnostavasti parhaista puolistasi ja maalaa työnantajalle selkeä kuva siitä, mitä sinulla on annettavana kesätyöpaikalle. Työhaastattelukutsu saattaa kolahtaa juuri sinulle.

6. Soita rekrytoijalle, jos siihen on annettu ohjeet

Lyhyt puhelinkeskustelu antaa rekrytoijalle konkreettisemman kuvan sinusta, ja jäät paremmin mieleen. Valmistaudu puheluun ja mieti etukäteen, mitä aiot kysyä. Huonosti suunniteltu tai sisällötön puhelu saattaa kuitenkin heikentää mahdollisuuksiasi työhaastatteluun.

Soita vain, jos sinulla on sellaista kysyttävää, joka ei selviä työpaikkailmoituksesta. Jätä soittaminen väliin myös silloin, kun ilmoituksessa ei ole annettu puhelinnumeroa.

7. Ole ajoissa liikkeellä

Kesätyöhakemuksia aletaan monissa paikoissa käydä läpi jo ennen hakuajan umpeutumista. Hakemalla mahdollisimman pian voit jäädä paremmin mieleen ja saada kutsun kesätyöhaastatteluun ensimmäisten joukossa. Noudata aina työpaikkailmoituksessa annettuja aikatauluja.

Kaikki parhaat kesätyöpaikat ≫

Seuraa kesätöitä myös Instagramissa ja oman paikkakuntasi Facebook-sivulla!

Kesäduunit Instagramissa ≫

Kesäduunit Facebookissa ≫

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista artikkeleista:

Mistä löytää unelmien kesätyö?

Ensimmäisen kesätyöpaikan hakeminen

Älä sulaudu kesätyöhakijoiden massaan – näin jäät rekrytoijan mieleen

8 vinkkiä kesätyön nappaavan CV:n kirjoittamiseen

Tee kesätyöhakemus, joka herättää kiinnostuksen – katso vinkit!

Pääsitkö kesätyöhaastatteluun? Näin onnistut!

The post Etkö saa vastausta kesätyöhakemuksiisi? Näillä vinkeillä pääset haastatteluun! appeared first on Duunitori.

Näin hyödynnät sosiaalista mediaa hakiessasi kesätöitä

$
0
0
kesatoiden etsiminen somessa

Sosiaalinen media on osa nykypäivää ja se näkyy myös työnhaussa. Somessa työnantajat saavat kesätyöpaikkailmoituksen helposti ja edullisesti monen potentiaalisen kesätyöntekijän näkyville. Some on loistava työkalu myös kesätöitä etsivälle.

Somesta voi paitsi löytää työpaikkoja, myös kertoa aktiivisesti omasta työnhaustaan. Verkostoituminen ja avoimien kesätyöpaikkojen etsiminen ei ole koskaan ollut näin helppoa! Miksi et valjastaisi sosiaalista mediaasi myös kesätyönhakuun?

Katso parhaat kesätyöpaikat»

Seuraa alaasi ja löydä kesätöitä sosiaalisesta mediasta

Ota sinua kiinnostavia yrityksiä seurantaan eri somekanavissa hyvissä ajoin ennen kesätöiden etsintää. Voit sitä kautta seurata yrityksen toimintaa ja saada arvokasta tietoa tulevaa kesätyönhakua ajatellen. Yritys saattaa kertoa kesätyöpaikoistaan somessa.

Sosiaalisessa mediassa voit myös nähdä, minkälainen kulttuuri työpaikalla on ja sinun on helpompi arvioida, sopeutuisitko joukkoon ja viihtyisitkö kesätöissä. Somen kautta pysyt kärryillä niin yrityksen kuin koko alankin ajankohtaisista asioista.

Somessa ilmoitetaan paljon kesätyöpaikkoja. Voit löytää niitä esimerkiksi Twitteristä hashtageilla #rekry, #duunit, #kesätyö tai #kesäduuni. Seuraa myös alasi vaikuttajia ja rekrytoijia, jotka somettavat alaasi liittyviä asioita ja saattavat jakaa tietoa työpaikoista.

Myös pienet ja keskisuuret yritykset rekrytoivat monesti somessa. LinkedIn on tärkeä somekanava työnhakijalle. Voit kertoa siellä selkeästi itsestäsi ja osaamisestasi, voit saada suosituksia ja hakea kesätöitä.

Duunitorin somekanavia seuraamalla saat uusia avoimia työpaikkoja nopeasti tietoosi. Keräämme sivuillemme työpaikkailmoitukset monista eri palveluista ja jaamme niitä sosiaalisessa mediassa. Ota seurantaan alueesi kesätyöpaikat sekä sinua kiinnostavien alojen työpaikat! Katso vaikkapa alueelliset kesätyösivumme, kaikista suosituimmat sivut ja alakohtaiset sivut.

kesatyot somessa
Voit löytää kiinnostavia kesätöitä somesta

Kerro kesätyönhaustasi avoimesti somessa

Monet asiantuntijat brändäävät itseään somessa oman alansa osaajina. Myös kesätöitä etsivä voi hyödyntää sosiaalista mediaa ja näyttää osaamisensa. Voit esimerkiksi jakaa ja kommentoida alaan liittyviä uutisia sekä antaa näkökulmia ajankohtaisiin asioihin. Jos haluat panostaa kunnolla, voit perustaa aiheen ympärille vaikkapa blogin tai vlogin.

Mahdolliset työnantajat voivat törmätä sisältöihisi ja kiinnostua sinusta. Voit myös linkata somekanavasi ansioluetteloosi, jotta työnantajat pääsevät tutustumaan niihin ja näkevät, että olet aidosti kiinnostunut alan töistä.

Voit somettaa myös työnhaustasi. Kerro avoimesti kiinnostuksen kohteistasi, osaamisestasi ja siitä, että haet töitä. Voit tehdä kesätyönhaustasi Pinterest-taulun, nettisivun tai vaikkapa videon. Tee huolellista työtä ja pyydä jotakuta tarkistamaan tuotoksesi ennen niiden julkistamista.

Kun olet valmis huolehdi, että päivityksesi ovat julkisia ja pyydä tuttujasi rohkeasti jakamaan niitä. Tuttavasi kaverilistalla saattaa hyvinkin olla tuleva kesätyönantajasi.

Katso parhaat kesätyöpaikat»

Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista artikkeleista:

Mistä löytää unelmien kesätyö?

Ensimmäisen kesätyöpaikan hakeminen

Älä sulaudu kesätyöhakijoiden massaan – näin jäät rekrytoijan mieleen

The post Näin hyödynnät sosiaalista mediaa hakiessasi kesätöitä appeared first on Duunitori.

Kesätyöpaikat alle 18-vuotiaille – Katso paikat ja lue vinkit töiden löytämiseen

$
0
0
Featured Video Play Icon

Alle 18-vuotiaana on vaikeaa löytää kesätöitä, sillä valtaosa työnantajista vaatii täysi-ikäisyyttä. Kesätöiden löytäminen ei ole kuitenkaan mahdotonta, vaikka ikää ja työkokemusta ei olisi vielä kertynytkään. Listasimme tähän artikkeliin kesätyöpaikkoja, joihin haetaan alle 18-vuotiaita. Katso lopusta myös vinkkimme siitä, millaisten tehtävien parista kesätyöpaikan voi löytää.

Sivuiltamme löydät paitsi kesätyöpaikkoja, myös monia hyödyllisiä vinkkejä, joista voi olla apua kesätöiden etsimisessä, hakemuksen tekemisessä ja työhaastattelussa.

Erityisesti nuorelle työntekijälle on tärkeää pitää omista oikeuksista huolta ja tuntea työntekijän velvollisuudet. Tutustu vaikkapa tähän artikkeliin, niin pääset alkuun työlainsäädännön tuntemisessa.

Seuraa myös Duunitorin sivuja ja eri kaupunkien kesätöihin keskittyneitä Facebook-sivuja, joille julkaistaan päivittäin uusia kesätyöpaikkoja. Seuraamalla sivuja varmistat, ettei haluamasi työmahdollisuus mene ohitse!

Käy myös tykkäämässä Kesäduunit-tilistä Instagramissa, niin saat uusimmat vinkit etunenässä.

Onnea kesätyönhakuun!

Kesätyöpaikat alle 18-vuotiaille »

Kaikki avoimet kesätyöpaikat »

Kesätyöpaikkoja alle 18-vuotiaille:

Positio: Kesätyöntekijä (320 tehtävää)
Työnantaja: Helsingin kaupunki
Sijainti: Helsinki
Hakuaika päättyy: 18.3.2019
Lisätietoja: Haluaisitko päästä tekemään merkityksellistä työtä kotihoidossa, vanhuspalveluissa, sairaaloissa, terveysasemilla ja vammaistyössä? Helsingin kaupunki hakee nyt satoja 16-17-vuotiaita kesätyöntekijöitä!

Positio: Koodikärpät kesätyötapahtuma, tekniikan alan kesätyö 15-17 -vuotiaille
Työnantaja: Buutti Oy
Sijainti: Oulu
Hakuaika päättyy: 31.3.2019
Lisätietoja: Miltä kuulostaisi kesäduuni peli- tai webkehittämisen parissa? Koodikärpät on tekniikan alan kesätyötapahtuma, jossa työskennellään ohjelmoinnin ja robotiikan parissa kahden viikon mittaisessa kesätyössä.

Positio: Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoittelijoita Tampereen tavarataloon
Työnantaja: Stockmann
Sijainti: Tampere
Hakuaika päättyy: 10.3.2019
Lisätietoja: Haluatko päästä kurkistamaan tavaratalon arkeen? Haluatko työskennellä asiakkaiden ja huippubrändien parissa? Stockmann hakee Tutustu työelämään ja tienaa -kesäharjoitteluun 15-17 -vuotiaita nuoria, jotka ovat kiinnostuneita kaupan alasta.

Positio: Kesäharjoittelijoita
Työnantaja: Tampereen yliopistollinen sairaala TAYS
Sijainti: Tampere
Hakuaika päättyy: 15.3.2019
Lisätietoja: Sairaanhoitopiiri palkkaa jälleen ensi kesänä 17 vuotta täyttäneitä nuoria kesäharjoittelijoiksi kuukauden pituisiin työsuhteisiin. Hakijoilta edellytetään 17 vuoden iän lisäksi peruskoulun päättötodistusta.

Eikö näistä mikään napannut?

Mistä töitä alle 18-vuotiaalle

Vaikka täysi-ikäisyys on monessa kohtaa etu, joka vuosi hakuun tulee myös paikkoja, joihin ei vaadita täysi-ikäisyyttä. Kartoita mahdollisuutesi perheen ja tuttavien kautta työllistymiseen tai esimerkiksi harrastusseurassasi tienaamiseen.

Harrastuspiireissä sinut tunnetaan ja tiedetään luotettavaksi, minkä johdosta voit saada työtä helpommin. Voit olla avuksi myös kotitöissä ja lasten- ja puutarhanhoidossa.

Entä jos verkostoista ei löydy potentiaalisia työmahdollisuuksia? Kokeile paikkakuntasi 4H-yhdistystä, joka on hyvin monen nuoren ensimmäinen työpaikka.

Potentiaalisia kesätyöpaikkoja alle 18-vuotiaille löytää myös maatiloilta, marjatiloilta ja puutarhoista.

Näissä työpaikoissa pääset tekemään esimerkiksi eläintenhoitoa, poimintaa, perkausta ja erilaisia kunnossapitotöitä, kuten ruohonleikkuuta. Marjoja voi päästä myymään myös alaikäisenä.

Työpaikka voi löytyä myös esimerkiksi jäätelökioskilta, siivouksen parista, lehdenjakana, erilaisista tilaisuuksista (esim. taide ja kulttuuri), varastolta tai ravintoloista avustavissa tehtävissä.

Nykyisin on tarjolla myös muunlaisia töitä näiden perinteisempien hommien ohella. Saatat päästä esimerkiksi päivittämään jonkin yrityksen somea tai avustajaksi toimistolle.

Pidä silmäsi auki tällaisten ilmoitusten varalta, mutta ole myös itse aktiivinen kiinnostavien yritysten suhteen.

Työllisty kesäsetelillä tai Tutustu työelämään ja tienaa -jaksolla

Saitko koulustasi kesäsetelin? 300 euron arvoinen kesäseteli helpottaa ysiluokkalaisten kesätyönhakua, sillä kaupunki korvaa työnantajalle palkastasi setelin arvon verran. Eri kaupunkien käytännöt poikkeavat hieman toisistaan, joten ajantasaisia tietoja kannattaa etsiä oman kaupunkisi sivuilta.

Setelistä hyötyvät molemmat osapuolet: nuori saa helpommin kenties ensimmäisen työpaikkansa ja oppii työelämän taitoja, ja yritys uutta osaamista ja hyvän mielen siitä, että on saanut olla osana auttamassa nuorta työelämään.

Kesäsetelillä työllistyessä työpäiviä on oltava usein vähintään 10 ja työtunteja 50. Mikäli työ kestää pidempään, on palkka myös suurempi tehtyjen työtuntien mukaisesti. Voit hakea kesäsetelillä töihin yrityksiin, yhdistyksiin, säätiöihin ja seurakuntiin.

Esimerkiksi monet myymälät, kuten Lidl, K-ryhmä ja S-ryhmä, tarjoavat töitä 14-17 -vuotiaille Tutustu työelämään ja tienaa -ohjelman kautta. Hae paikkoja kuten muitakin kesätöitä (mikään tietty taho ei välitä näitä paikkoja) ja mainitse tiedustellessasi, onko yritys mukana ohjelmassa.

TTT-jakso kestää kaksi viikkoa ja palkka jaksolta on 335 euroa. Voit hakea mukaan, jos olet esimerkiksi peruskoulussa, kymppiluokalla, lukiossa tai valmentavassa koulutuksessa, mutta et opiskele ammattiin, eikä sinulla ole tutkintoa.

Onko työntekoon rajoituksia?

Alle 18-vuotiailla työhön liittyy tiettyjä laissa säädettyjä sopimuksia esimerkiksi työajoista ja työtunneista. Nuorella ei saa teettää fyysisesti tai henkisesti liian kuormittavaa työtä.

Alle täysi-ikäinen saa lisäksi myydä vähittäiskaupassa alkoholia ja tupakkaa vain täysi-ikäisen valvonnassa, kun taas ravintolassa tuotteita saa myydä vain, jos on suorittanut riittävän tutkinnon.

Kaikki avoimet kesätyöpaikat »

Kesäduunit Instagramissa

Kesäduunit Facebookissa

The post Kesätyöpaikat alle 18-vuotiaille – Katso paikat ja lue vinkit töiden löytämiseen appeared first on Duunitori.

4 vinkkiä, joiden avulla onnistut videohaastattelussa

$
0
0

Videohaastattelu on kasvattanut suosiotaan rekrytoinnin välineenä ja etenkin suuremmat yritykset ovat alkaneet hyödyntää videoita hakijoita karsivana vaiheena ennen henkilökohtaista haastattelua. Monelle työnhakijalle videoiden kuvaaminen ei kuitenkaan ole kovin tuttua. Keräsimme vinkkejä, jotka auttavat sinua onnistumaan videohaastattelussa.

Isot yritykset saavat esimerkiksi kesätyörekrytoinneissaan satoja hakemuksia, jolloin työnhakijoiden jaottelu sopiviin kandidaatteihin on vaikeaa ja aikaa vievää. Usein työnantajat haluaisivat tehdä rekrytointipäätöksen henkilökohtaisen tapaamisen perusteella, mutta monen kymmenen ihmisen haastatteluun ei ole aikaa.

Videohaastattelu tarjoaa tähän ongelmaan ratkaisun, jossa yhdistyy henkilön näkeminen ja tehokas ajankäyttö. Videoiden jälkeen potentiaalisimmat hakijat kutsutaan yleensä vielä henkilökohtaiseen haastatteluun, sillä videot ovat lyhyitä eikä rekrytoijalla ole mahdollisuutta esimerkiksi esittää lisäkysymyksiä.

Yleisin tapa videohaastatteluiden toteuttamisessa on verkkosivuilla toimiva palvelu, johon työnantaja nauhoittaa kysymykset ja kutsuu valitut hakijat. Tämän jälkeen hakijat pääsevät sivuille kuvaamaan vastauksensa tietokoneen web-kameran tai puhelimen kameran avustuksella.

Rekrytoija voi halutessaan asettaa vastauksille suosituspituuden, jolloin hakija osaa arvioida, kuinka perusteellista vastausta häneltä odotetaan.

Kokosimme 4 vinkkiä, jotka auttavat sinua onnistumaan videohaastattelussa:

1. Suunnittele jokaisen videon sisältö huolella

Monessa palvelussa haastattelukysymyksiä pääsee katsomaan järjestelmästä niin, ettei niihin tarvitse heti vastata. Tämä mahdollistaa vastausten suunnittelun jo edellisenä iltana.

Suositeltavaa onkin suunnitella vastausten sisältö etukäteen esimerkiksi ranskalaisilla viivoilla, joista voi muotoilla lopullisen vastauksen videoita kuvatessa. Hyvällä suunnittelulla ja yön yli nukkumisella varmistat, että kerrot videolla kaikki oleellisimmat asiat.

Lisäksi katsoessasi kysymykset ja ohjeet etukäteen selviää sinulle myös videoiden suositeltu pituus. Jos rekrytoija on ilmoittanut selkeästi, että puolen minuutin mittainen vastaus riittää, tähtää siihen.

Selvästi lyhyemmät tai pidemmät vastaukset eivät ole sinulle eduksi. Lyhyt vastaus voi viestiä siitä, ettet keksi tarpeeksi vastattavaa, kun taas liian pitkä vastaus kertoo tiivistämisen taidon puutteesta.

Aikataulutukseen auttaa esimerkiksi kerrottavien asioiden järjestyksen ja vastaustyylin suunnittelu.

2. Kiinnitä huomiota olemukseesi

Videohaastattelua kannattaa ajatella aitona työhaastattelutilanteena, jolloin kiinnität automaattisesti huomiota olemukseesi. Harkitse esimerkiksi tarkkaan pukeutumistasi ja varmista, että näytät siistiltä.

Videossa näkyy kuitenkin vain ylävartalosi, joten halutessasi voit valita alaosaksi vaikka kuluneimmat verkkarisi. Muista myös, että hymy on paras asusteesi! Osoita positiivisuutesi videolla, niin sinun ei tarvitse erikseen kertoa sitä.

Pyri mahdollisimman luonnolliseen vaikutelmaan ja vältä robottimaista, ulkoaopeteltua puhetta. Voit myös kerrata, millaista henkilöä yritys tehtävään etsii. Jos he hakevat varmaa esiintyjää, vakuuta rekrytoija esiintymistaidoillasi.

3. Aloita rohkeasti kuvaamaan

Videohaastattelussa videoita saa tehdä yleensä useita kertoja uudelleen. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden testata eri asetuksia esimerkiksi äänen ja valaistuksen suhteen. Koikeile testivideoissa lisäksi eri taustoja ja kuvakulmia.

Mikäli teet videota kannettavan tietokoneen web-kameralla, voit nostaa konetta ylöspäin esimerkiksi kirjojen avulla, jotta video ei ole kuvattu alaviistosta. Aloita kuvaaminen mahdollisimman nopeasti äläkä turhaan käytä aikaa puheen ulkoaopetteluun.

Tällöin videosta tulee luonnollisempi ja samalla totut puhumaan kameralle. Ulkoaopettelun sijaan voit teipata esimerkiksi web-kameran alapuolelle muutamia avainsanoja, jotka auttavat sinua muistamaan kaikki videoon sisällytettävät asiat.

4. Älä ole liian kriittinen

Pääset helpommalla, kun teet kaikki videot yhden päivän aikana kerralla valmiiksi. Tällöin pystyt keskittymään kuvaamiseen etkä stressaa asiaa enää myöhemmin. Kuvauksen päätteeksi saattaa iskeä väsymys, jolloin kuvaaminen on vaikea aloittaa enää uudelleen.

Älä ole myöskään ylikriittinen itseäsi ja esiintymistäsi kohtaan. Videoita ei kannata hioa koko päivää vaan usein paras ja luonnollisin versio syntyy ensimmäisen viiden videon aikana. Vastauksesi ei tarvitse olla täydellinen; esimerkiksi pienet tauot saavat puheesi kuulostamaan vain luonnolliselta.

Muista myös palkita itsesi kuvausten jälkeen hyvästä työstä!

Oletko sinä osallistunut jo videohaastatteluun? Jaa kokemuksesi kommenttiosiossa!


Lue myös: 30 hyödyllistä työhaastattelukysymystä

 

 

The post 4 vinkkiä, joiden avulla onnistut videohaastattelussa appeared first on Duunitori.


Verkostoitumisessa laatu korvaa määrän – 5 vinkkiä laadukkaaseen verkostoitumiseen

$
0
0
verkostoituminen

Oikeiden ihmisten tuntemisesta ja laadukkaista verkostoista on työelämässä paljon hyötyä. Parhaimmillaan verkostot tarjoavat sparrausta uralle, apua ammatillisiin haasteisiin, kehittymismahdollisuuksia sekä uusia työmahdollisuuksia, sillä yhä useampi työpaikka löytyy verkostojen avulla.

Tutkimusten mukaan enää noin neljäsosa suomalaisista työllistyy työpaikkailmoitukseen vastaamalla. Valtaosa rekrytoinneista tehdään siis niin sanotuilla piilotyöpaikkojen markkinoilla.

Piilotyöpaikkojen metsästämisessä valttikortteja ovat paitsi oma aktiivisuus, myös työnhakijan verkostot.

Verkostoja rakentaessa kannattaa panostaa laatuun

Moni näkee verkostoitumisen suoraviivaisena prosessina, jossa kerätään mahdollisimman paljon kontakteja esimerkiksi LinkedInissä. Verkostojen kasvattamista suosittelevat myös monet työnhakuoppaat. Neuvo ei ole varsinaisesti huono, mutta yksiulotteisesti tulkittuna se kohdistaa huomion herkästi vääriin asioihin.

Laajasta verkostosta ei ole toki ole mitään haittaa, mutta valtavan kontaktimäärän sijaan paljon enemmän hyötyä saa oman uran kannalta laadukkaista kontakteista.

Kontaktista ei lähtökohtaisesti ole kummallekaan osapuolelle hyötyä, jos he eivät oikeasti tunne toisiaan edes ammatillisesti. Verkoston laadukkuutta voikin arvioida miettimällä, kuinka henkilökohtaisia suhteet kontaktien kanssa ovat.

5 vinkkiä laadukkaampien verkostojen keräämiseen:

1. Panosta suhteiden henkilökohtaisuuteen

Miten sitten verkostoidutaan oikein? Kuten sanottu, keskeistä verkostoitumistyössä on suhteiden henkilökohtaisuus. Verkostoituminen ei siis ole pelkkää käyntikorttien tai some-kontaktien keräämistä, vaan ihmisiin tulee pyrkiä tutustumaan. Uusiin ihmisiin tutustuminen on helpointa, jos kontaktiin on jokin muukin syy kuin verkostoituminen – kuten esimerkiksi yhteistyöehdotus.

2. Kerää kontakteja, vaikket olisi työnhaussa juuri nyt

Verkostoituminen nähdään usein työnhaun pohjatyönä. Kontaktien vaalimista ei kannatakaan aloittaa vasta työnhaun ollessa itselle ajankohtaista. Kiinnostaviin organisaatioihin voi olla yhteydessä, vaikka ne eivät tiettävästi etsisikään uusia työntekijöitä juuri silloin. Valmis kontakti toimii hyvänä pohjana keskustelulle jatkossa.

3. Hyödynnä monipuolisesti eri kanavia –

Verkostoitumiseen ei ole yhtä oikeaa kanavaa. Monista uraoppaista tuttuja verkostoitumisen foorumeja ovat messut ja seminaarit. Sosiaalisen median foorumit ovat puolestaan esimerkkejä arkisemmasta verkostoitumisesta. Oma asiansa on sisäinen verkostoituminen oman työpaikan sisällä. Tukijat oman uran edistämiseen löytyvät usein lähiverkostosta, ja siksi verkostoitumistyötä ei kannata lopettaa työnhaun päätyttyä. Kollegoiden tai esimiesten antama positiivinen palaute voi merkitä työnhaussa paljon esimerkiksi suositusten muodossa.

4. Auta myös muita

Kenties tärkein muistettava asia verkostoitumisessa on se, että voidaksesi odottaa muiden auttavan sinua, tulee sinun itse olla valmis auttamaan myös muita. Työntekijän pitää työnhaun ulkopuolellakin olla valmis jakamaan verkostojaan ja esittelemään tuntemiaan ihmisiä muille. Samalla syvennetään myös ammatillisia suhteita ja siten parannetaan omien verkostojen laatua.

5. Verkostoidu myös rekrytoijien kanssa

Oletko tullut ajatelleeksi, että myös rekrytoijien kanssa verkostoitumisesta voi olla paljon hyötyä? Ammattirekrytoijilla on paljon kontakteja työnantajiin ja heillä voi olla myös sisäpiirin tietoa esimerkiksi kiinnostavista piilotyöpaikoista.

Rekrytointikonsultti Antonio Mikkonen kertoo työnhakijaverkostojen olevan rekrytoijille tärkeitä. Hakijoita kategorisoidaan ja käydään läpi aktiivisesti, jotta työnantajien nykyisiin ja tuleviin tarpeisiin voitaisiin vastata mahdollisimman tehokkaasti.

Rekrytointiyrityksille verkostojen merkitys korostuu sitäkin kautta, että niiden asiakkaat – eli työnantajayritykset – arvostavat monipuolisia verkostoja yhteistyökumppaniaan valittaessa. Siten verkoston laajuus voi olla valttikortti sekä rekrytoijalle että työnhakijalle.

Rekrytointikonsultin näkökulmasta esimerkiksi LinkedIn-verkostot ja kollegoiden verkostot ovat monesti hyviä kanavia sopivien hakijoiden löytämiseen.

Lue myös:

Työnhakija, unohda useimmat verkostoitumisvinkit – tässä on tärkein

Lähteet:
Haastattelu: Antonio Mikkonen, Opteam
Kaisa Välivehmas – Miten onnistut työnhaussa (Minerva)
Ritva Kattelus & Tom Jokinen – Uraopas (Gaudeamus)
Sitra

The post Verkostoitumisessa laatu korvaa määrän – 5 vinkkiä laadukkaaseen verkostoitumiseen appeared first on Duunitori.

Viewing all 449 articles
Browse latest View live