Uusien asioiden opiskelu ei koskaan aikaisemmin ole ollut näin helppoa. Netti mahdollistaa oppimisen omalta työpisteeltä, kotisohvalta tai vaikkapa ulkomaanmatkalta käsin. Voit perehtyä uusiin asioihin täysin ilmaiseksi, tehdä laadukkaita verkkokursseja tai jopa suorittaa kokonaisia tutkintoja.
Netin kautta opiskelu vaatii sen, että olet todella valmis keskittymään oppimiseen. Kun et ole vastuussa kenellekään, ajatukset harhailevat ja alat herkästi tekemään jotain muuta samanaikaisesti. Lue artikkelistamme vinkkejä siihen, miten saat itsesi motivoitua keskittymään opintoihin.
Netistä löytyy paljon erilaisia vaihtoehtoja oppimiselle ja jokainen löytää varmasti itselleen mieluisimman tavan. Listasimme oppimismahdollisuudet, joita sinun kannattaa ainakin kokeilla:
1. Webinaarit
Webinaari on virtuaalinen tapahtuma, jossa on yleisö ja esiintyjät. Siinä yhdistetään ääntä ja visuaalista materiaalia ja yleisö seuraa sitä omalta tietokoneeltaan. Webinaareina järjestetään esimerkiksi erilaisia koulutuksia ja yksittäisiä luentoja. Lisäksi monet yritykset järjestävät täysin ilmaisia webinaareja alansa ajankohtaisista aiheista ja markkinoivat samalla palvelujaan.
2. Verkkokurssit
Verkkokursseja käymällä voit oppia uutta joustavasti – kursseja voi käydä missä ja milloin tahansa. Tarvitset vain tietokoneen tai tabletin ja toimivan nettiyhteyden. Voit päästä huippuasiantuntijoiden oppilaaksi hyvinkin edullisesti. Verkkokursseilla hyödynnetään usein muun muassa verkkotyöskentelyvälineitä, kirjallista materiaalia ja videoita. Verkkokursseja löytyy muun muassa kansalaisopistoilta, avoimista yliopistoista ja koulutusta tarjoavilta yrityksiltä.
3. Kirjastot
Kirjastojen kautta voit opiskella monella tavalla. Esimerkiksi pääkaupunkiseudun Helmet tarjoaa verkossa e-kirjoja, äänikirjoja ja verkkokielikursseja. Kirjastoista saat myös apua esimerkiksi tiedonhakuun perinteisesti kirjoista tai netistä, jos haluat opiskella itsenäisesti lukemalla.
4. Etäopiskelu
Yliopistot ja ammattikorkeakoulut sekä jotkut toisen asteen oppilaitokset järjestävät kurssejaan etäopintoina. Pääosin kursseja järjestetään avoimen yliopiston tai ammattikorkeakoulun kautta, mutta jotkut tutkinnot voi käydä kokonaan tai suurelta osin etänä. Esimerkiksi avoimessa yliopistossa suoritetuista kursseista on hyötyä, jos haluat myöhemmin suorittaa tutkinnon opiskelemaltasi alalta.
5. Oppaat ja tutoriaalit
Netti on pullollaan oppaita ja tutoriaaleja laidasta laitaan. Jos tykkäät ennemmin oppia kuvien ja tekstin avulla, hae aiheesta tehtyjä oppaita ja verkkosivuja. Jos taas haluat katsoa videoita, kokeile etsiä YouTubesta opettavaa videota. Muista kuitenkin lähdekriittisyys! Hae tietoa useammasta lähteestä ja katso, millaisia kommentteja video tai opas on saanut
6. Oppiminen muiden avulla
Nettiä voi hyödyntää tehokkaasti verkostoitumiseen. Etsi ihmisiä, joiden kanssa voit oppia uutta tai sellaisia ihmisiä, joilta voit oppia. Esimerkiksi uuden kielen opettelussa kannattaa hyödyntää mahdollisuutta jutella kyseistä kieltä äidinkielenään puhuvan kanssa.
Lähteet:
Akatemia.fi
Digivallankumous
Helmet
Saatat olla kiinnostunut myös seuraavista artikkeleista:
Työelämä kehittyy – Jatkuva oppiminen auttaa pysymään perässä
The post Opiskele internetissä – Kokeile ainakin näitä mahdollisuuksia appeared first on Duunitori.