Näppäimistöt laulavat, kahvikupit höyryävät ja pöytälätkä odottaa pelaajiaan. Sellainen on tavanomainen näkymä kodikkaassa ja modernissa toimistossa Hakaniemessä, jossa päämajaansa pitää Duunitorin tiimi. Maanantaiaamulla nämä duunitorilaiset kerääntyvät toimiston neukkariin aloittamaan viikkonsa yhteisellä aamiaisella, ja loppuviikosta saman pöydän ääressä kilistellään skumppaa jälleen koko porukan kesken. Mitä muuta täältä löytyy? Kurkistetaan Duunitorin arkeen!
Sattuman kautta
Kun Duunitorin perustajat, lapsuudenystävät ja silloiset kauppatieteiden opiskelijat Thomas Grönholm ja Martti Kuusanmäki istuivat joitain vuosia sitten eräässä Kallion kuppilassa ideoimassa omaa yritystä, ei vielä tiedetty, että muutaman vuoden kuluttua firma työllistäisi jo toistakymmentä henkilöä. “Lähdettiin liikkeelle nollasta. Alussa oli vain me ja tietokoneet”, Grönholm muistelee.
Kahden ystävän suunnitelma päätyi nykyiseen muotoonsa lopulta sattuman kautta. Kantava kipinä oli halu rakentaa ja kehittää asioita uudella tavalla, ja tämä ajatus ohjaa kaikkien duunitorilaisten toimintaa edelleen: yritys yhdistää perinteisiä media-, ohjelmisto- ja rekrytointialoja ja on siten kasvanut Suomen suurimmaksi työnhakukoneeksi ja uudenlaiseksi rekrytointimediaksi. Viikoittain Duunitorin some-yhteisöt tavoittavat lähes miljoona ihmistä ja yksittäisiä työpaikkailmoituksia luetaan jopa 900 000 kertaa. Juuri kuukausi sitten palvelu saavutti merkittävän etapin, sillä helmikuuhun mennessä palvelussa oli luettu työpaikkailmoituksia jo 50 miljoonaa kertaa.
“Me halutaan mahdollistaa asioita”, Kuusanmäki aloittaa. “Työnhaku koskettaa kaikkia, ja tavoitteenamme on auttaa yrityksiä löytämään oikeat ihmiset ja mahdollistaa osapuolien kohtaaminen helpommin ja paremmin”, hän selventää. Usein rekrytoinnissa puhutaan ns. kohtaanto-ongelmasta eli siitä, että yritysten ja sopivien työntekijöiden on vaikea löytää toisiaan, ja tässä Duunitori haluaa olla avuksi.
Markkinatalouden oppeja voi verrata myös Duunitorin filosofiaan: “Kun ostat ja myyt tavaraa, hinta on yleensä kaikkien tiedossa. Työssä sen sijaan joku tarvitsee työntekijän ja joku tarvitsee työn, mutta transaktio on paljon monimutkaisempi ja siksi kiinnostava”, pohtii Grönholm.
Nuorekkaassa ja rennossa ilmapiirissä
Perinteisiin, erityisesti suuriin ja vakiintuneisiin yrityksiin tottuneelle Duunitori on edistyksellinen ja poikkeuksellinen työpaikka: esimerkiksi omia, kiinteitä työpisteitä ei toimistolla periaatteessa ole, vaan paikkaa voi vaihtaa mielensä mukaan. “Pitää säilyttää itsenäisyys ja työrauha, mutta samaan aikaan kohtaamiset ovat tärkeitä uuden synnyttämisen kannalta”, kuvaa Grönholm.
Lisäksi koko toimiston kesken keräännytään yhteen vähintään kahdesti viikossa: maanantaisin viikko käynnistetään yhteisellä aamupalalla ja loppuviikosta se puretaan yhdessä kuohuviinilasien äärellä (puhumattakaan synttäreistä ja juhlapäiväleivonnaisista). Toimistolla on paljon muitakin omia perinteitä, kuten perinteinen pääsiäismunajahti ja kesäiset piknikit toimiston edustalla.
Edes toimiston sisustuksessa ei ole tyydytty perinteiseen: pöydät ovat Kuusanmäen omaa designia koivunhalkojalkoineen ja valaistuksesta on huolehtinut teatterilavastaja.
Nuorekkaassa ja innostuneessa ilmapiirissä on helppo ideoida ja tulla kuulluksi, sillä hierarkiaa ei ole. “Emme halua olla vain työpaikka, johon mennään tekemään töitä, vaan enemmänkin tietynlainen ympäristö”, kuvailee Grönholm. “Lifestyle”, komppaa Kuusanmäki naurahtaen.
Töissä digitalisaation aallonharjalla
Syksyllä Duunitorilla aloitti työnsä Account Managerina työskentelevä kauppatieteiden maisteri Lauri Iso-Markku. Saatuaan gradunsa valmiiksi Iso-Markku haki töitä pelkästään pienistä ja keskisuurista yrityksistä, sillä isossa firmassa tietyssä tehtävässä toimiminen tuntui “liian laput silmillä olemiselta”.
“Duunitorilla tehdään asioita eri tavalla ja uskalletaan lähteä kokeilemaan. Täällä on sellainen mentaliteetti, jota Suomeen tarvitaan muutenkin, eli uskalletaan tehdä ja kokeilla, miten asioita voidaan tehdä uudella tavalla”, Iso-Markku pohtii tyytyväisenä. “Nykyään pitää ymmärtää digitaalista maailmaa ja sen ymmärtäminen vahvistaa omaa uraa”, hän lisää.
Digitalisaation mahdollisuuksien hyödyntäminen näkyykin kaikessa toimiston arjessa: esimerkiksi sähköposteja ei toimiston kesken juuri vaihdella, vaan kaikki viestintä hoidetaan Slack-palvelussa. Muutkin työt hoidetaan pilvipalveluissa, kuten projektinhallinta Asanassa tai koodipuoli GitHubissa.
“Koin, että täällä pääsen itsekin oikeasti kehittymään”, Iso-Markku myhäilee ja jatkaa: “Se kiehtoi, että tällaista ei kovin monessa paikassa Suomessa pääse tekemään.”
HAE DUUNITORILLE!
Haluaisitko sinä olla mukana kehittämässä Suomen aktiivisinta rekrytointimediaa? Etsimme nyt Software Developeria, Product Manageria, Account Manageria ja Content Traineeta. Katso tarkemmat tiedot alta ja hae!
Lue myös:
Kuukausi Duunitorilla tekee Obi-Wan Kenobista jedikokelaan
Jokainen asiakas on uusi mahdollisuus – Päivä Duunitorin Account Managerin matkassa
Vapaus ideoida ja luoda uutta – Päivä Duunitorin Marketing Managerin matkassa
Pääset seuraamaan Duunitorin toimiston elämää Twitterissä ja Instagramissa sekä Snapchatissä seuraamalla tiliä duunitori. Katso video arjestamme täällä.