Lemminkäisellä on pian käynnistymässä uusi hanke, jonka pariin pääsemistä tekijät odottavat jo innolla. Himokselle rakennetaan vapaa-ajan keskittymä, johon kuuluu kylpylä, hotelli ja loma-asuntoja. Hankkeeseen rekrytään myös uusia toimihenkilöitä: Nyt haussa on työnjohtajia sekä tuotanto- ja hankintainsinööri. Otimme selvää, millainen työmaa Himoksella on luvassa.
Tämä artikkeli toteutettiin yhteistyössä Lemminkäisen kanssa. Katso Himoksen kylpylähankkeessa avoinna olevat työnjohtajan, tuotantoinsinöörin ja hankintainsinöörin paikat:
Hae työnjohtajaksi » Hae hankintainsinööriksi » Hae tuotantoinsinööriksi »Himoksen vapaa-ajan keskuksen rakennustyöt käynnistyvät vuoden 2018 alussa, ja Tampereen toimistolla aloittamista odotetaan jo innolla. Tällä kertaa ei olla rakentamassa tavallisia asuintaloja, vaan vapaa-ajan kohteessa pääsee tekemisiin erikoisempien ja yllättävienkin ratkaisujen kanssa. “On hienoa olla miettimässä, miten ihmiselle tehtäisiin mahdollisimman miellyttävä ja mukava ympäristö, jossa viettää vapaa-aikaa”, sanoo hankekehityspäällikkö Janne Salonen. Uusia kylpylöitä rakennetaan Suomessa harvoin, ja Tampereen aluejohtaja Janne Korja tiivistääkin tunnelmat: “Aika harvinaista herkkua päästä tämmöinen toteuttamaan.”
Hyvä suunnittelu on pohja sujuvalle rakentamiselle
Salosen mukaan juuri hankekehitysosaaminen on Lemminkäisellä vahvaa, ja Himoksen kylpylä ja vapaa-ajankeskus on tästä yksi hyvä esimerkki. Hän kertoo, että Himoksen hankkeeseen on saatu mukaan erityisen päteviä suunnittelijoita: “Meillä on ammattitaitoisia arkkitehteja ja erittäin hyviä rakennus- ja talotekniikan suunnittelijoita. Myös infrasuunnittelu toteutetaan laadukkaasti, sillä hankkeessa on merkittäviä infrapuolen rakentamisvaiheita kuten isoja kalliolouhintoja.” Salosen mukaan suunnittelu sujuu Lemminkäisellä hyvin, sillä talossa on avoin ja tiimityötä korostava henki. Jokainen on velvollinen huomauttamaan, jos havaitsee suunnitelmissa virheitä ja kaikkia myös kuunnellaan. Tämä on yksi syy, miksi myös työpäällikkö Risto Andersson viihtyy Lemminkäisellä. “Ilmapiiri on avoin ja kenen tahansa työpöydän ääreen voi mennä keskustelemaan mistä vain”, hän sanoo.
Himoksen hankkeessa suunnittelu ja tuotteistus viedään mahdollisimman pitkälle, niin että itse rakentamisvaihe olisi mahdollisimman sujuva. Suunnitteluvaiheessa mietitään jo tarkasti, miten kunkin osuuden rakentaminen toteutetaan työmaalla, ja osittain hyödynnetään valmisosatoimituksia.
Himoksen hanke tarjoaa haasteita, joista oppia uutta ja ponnistaa uralla eteenpäin
Himoksen hanke työllistää noin 15 toimihenkilöä, ja tällä hetkellä tiimiin rekrytään työnjohtajia, hankintainsinööriä ja tuotantoinsinööriä. Hankkeeseen töihin tuleville ammattilaisille avautuu turvattu tulevaisuus, sillä sen parissa riittää töitä kahdesta kolmeen vuoteen.
Salonen kehuu oppimis- ja kehittymismahdollisuuksia, joita hanke tarjoaa. “Esimerkiksi työnjohtajille tämä on erinomainen tilaisuus kartuttaa arvokasta työmaakokemusta. Aika ei varmasti mene hukkaan, sillä näin vaativassa ja erikoisessa hankkeessa oppii helposti enemmän kuin kymmenessä vuodessa tavallisen talorakentamisen parissa”, hän sanoo. Vastaava työnjohtaja Sakari Tervala kertoo, että juuri monipuolinen rakentaminen on Lemminkäisen parasta antia työntekijöille: “Työmaat ovat vaihtelevia, ja täällä näkee monipuolisesti kaikenlaista rakentamista.” Lisäksi hän arvostaa koulutusmahdollisuuksia ja sitä, että palkasta voidaan aina keskustella oman osaamisen kehittyessä.
Järkevä organisaatio ja selkeät vastuualueet helpottavat työtä: “Kun kaikki puhaltavat yhteen hiileen, töissä on mukava olla”
Suuret ja vaativat hankkeet tarvitsevat onnistuakseen toimivan organisaation. “Lemminkäinen on hyvin organisoitu. Jokaiseen hommaan on omat ihmiset, joilla on selkeä vastuualue, eikä turhia päällekkäisyyksiä ole“, Andersson sanoo. Salonen taas korostaa tiimityön tärkeyttä projektien onnistumisen pohjana. Projektit ovat niin isoja, että yhteistyön on sujuttava saumattomasti. Muuten vaarana on koko hankkeen viivästyminen tai epäonnistuminen. “Jos yhdessä tekeminen ei onnistu, niin hanke ei onnistu. Sanon tämän 20 vuoden kokemuksella”, hän sanoo.
Tiimityöskentelyn onnistuminen on paljon työpaikan ilmapiiristä kiinni. “Ilmapiirin pitää olla sellainen, että kaikilla on fiilis siitä, että jokainen on tärkeä ja jokainen kantaa vastuunsa omien tehtävien hoidossa”, Salonen kuvaa. “Silloin, kun kaikki puhaltavat yhteen hiileen ja kemia työmaalla toimii, töissä on äärimmäisen mukava olla”, hän lisää.
Asiallinen rekrytointiprosessi ja hyvä perehdytys avittavat uudet työntekijät alkuun
Andersson aloitti työt Lemminkäisellä puoli vuotta sitten. Hän on työskennellyt ennen pääasiassa vastaavan työnjohtajan tehtävissä. Hän kuuli avoimesta työpäällikön paikasta ja innostui hakemaan, sillä Lemminkäisellä on hänen mielestään haastavia ja mielenkiintoisia projekteja. Rekrytointiprosessia hän kuvailee järkeväksi ja normaaliksi. “Laitoin hakemuksen sisään, minkä jälkeen oli pari kappaletta työhaastatteluja, joissa pääsi myös vapaasti keskustelemaan tulevasta työstä”, hän kertoo. Lemminkäinen Talo Oy:n henkilöstöjohtaja Nina Gräsbeck kertoo, että rekrytointiin ja tiimiin sopivan henkilön löytämiseen panostetaan Lemminkäisellä: “On tärkeää, että myös hakija pääsee esittämään kysymyksiä ja tutustumaan mahdolliseen tulevaan esimieheen. Rekrytointihaastattelu on aina vuoropuhelua, jonka tavoitteena on selvittää, kohtaavatko hakijan osaaminen, odotukset ja toiveet työnantajan tarpeisiin.”
Andersson kertoo päässeensä sisälle Lemminkäisen porukkaan nopeasti. Uusi työ alkoi kattavalla perehdytyksellä, ja työkavereihin oli helppo tutustua. Andersson koki saavansa tukea riittävästi, ja työpaikan henki on sellainen, että oman esimiehen lisäksi neuvoa voi helposti pyytää keneltä tahansa. “Koen, että täällä pidetään omista huolta. Työtehtävät ovat monipuolisia ja haastavia, ja niiden suorittamiseen annetaan hyvät työkalut. On kiva tulla töihin joka aamu”, Andersson sanoo.
Kiinnostuitko Himoksen kylpylähankkeesta? Haluaisitko mukaan Lemminkäiselle rakentamaan ainutlaatuista vapaa-ajan keskusta? Lemminkäisellä on paikkoja auki nyt työnjohtajille, hankintainsinöörille sekä tuotantoinsinöörille. Lue lisää ja hae:
Hae työnjohtajaksi » Hae hankintainsinööriksi » Hae tuotantoinsinööriksi »