Quantcast
Channel: Duunitori – Duunitori
Viewing all articles
Browse latest Browse all 449

Kiihdytyskaista tulevaisuuteen: ADIC16 -kilpailusta kontakteja, ammattitaitoa ja inspiraatiota

$
0
0
accenture_Photo_PasiSalminen_comaccenture_Photo_PasiSalminen_com

Oletko luova, aktiivinen opiskelija tai vastavalmistunut, joka haluaa oppia uutta ja ottaa mielenkiintoisen suunnan alkavalle uralleen? Accenture Digital Innovation Challenge 2016 (ADIC16) tarjoaa mahdollisuuden verkostoitua ja työskennellä ammattilaisten parissa sekä näyttää innovaatiokykynsä – ja kilpailla 10 000 euron pääpalkinnosta!

Tämä artikkeli on toteutettu yhteistyössä Accenturen kanssa. Haku tämän vuoden Accenture Digital Innovation Challengeen on nyt käynnissä! Katso tämän vuoden haasteet ja liity joukkoon. Hae ADIC 2016 -kilpailuun » 

Vuoden 2015 finaali on käynnissä. Kun kauppa- ja valtiotieteiden opiskelija Sanni Siipilehto on nousemassa Slushin lavalle kaksisataapäisen innokkaan yleisön eteen, häntä jännittää. Lavalle päästyään Siipilehdon jännitys kanavoituu kuitenkin energiaksi, ja aloittaessaan pitchinsä nuori nainen on suorastaan liekeissä. Slush-esiintymisen seurauksena Siipilehdon tiimi valitaan yleisön suosikiksi. ”Tunnelma oli ihmeellinen. Yleisö nauroi ja taputti ja lähti ihan hulluna messiin siellä”, Siipilehto muistelee.

accenture-siipilehto
Sanni Siipilehto pitchaa Slushin lavalla.

Kiihdytä kohti tulevaisuutta ADIC16 -kilpailussa

heini.hyttinen_150x200mm_300ppi
Heini Hyttinen toimii ADIC16-kisan projektipäällikkönä.

Accenture Digital Innovation Challenge on opiskelijoille ja vastavalmistuneille suunnattu kilpailu, joka on Accenturen suunnittelema ja design- ja innovaatioyritys Fjordin kanssa yhdessä toteuttama kokonaisuus. Slush on kilpailussa mukana partnerina ja sen lisäksi ADIC:iin osallistuu useita eri yrityksiä ja organisaatioita, jotka tarjoavat haasteet kilpailijoiden ratkaistavaksi. Kuusi viikkoa kestävä ADIC16-kokonaisuus huipentuu finaaliin Slushissa 1. joulukuuta, mitä ennen tiimit ovat työstäneet ja kehittäneet ideoitaan valmennuksen tuella.

Jo monen eri toimialan parissa Accenturella työskennellyt Strategy Analyst Heini Hyttinen on ADIC-projektissa mukana nyt toista vuotta. Tänä vuonna hän toimii projektipäällikkönä vastaten kilpailun toteutuksen kokonaisuudesta. ADIC-projektipäällikön rooli poikkeaa tyypillisistä työtehtävistä: normaalissa projektityössään teknologiastrategiakonsulttina Hyttinen tekee projekteja esimerkiksi IT-strategiaan, yritysarkkitehtuuriin ja digitaaliseen murrokseen liittyen.

037 Accenture ADIC Kick-Off 8.6.2016 (1)
Kilpailu tarjoaa mahdollisuuden tärkeiden kontaktien luomiseen.

Kutsuntojen konseptia uudistamassa

Hyttisen mukaan kilpailu houkuttelee paljon esimerkiksi kaupallisen, teknisen ja palvelumuotoilupuolen opiskelijoita – vuoden 2015 kisassa oli osallistujia myös esimerkiksi journalistiikan ja kasvatustieteiden aloilta. Siipilehto päätyi ADIC:iin ystävän suosituksen kautta. ”Oli mielenkiintoista, että kilpailuun oli saatu mukaan isoja suomalaisia yrityksiä, joiden en ehkä ajatellut ensimmäisenä lähtevän innovoimaan opiskelijoiden kanssa. Koska ne oli saatu kiinnostumaan, halusin nähdä millainen kilpailu on”, Siipilehto perustelee.

Siipilehto päätyi hakemaan Puolustusvoimien haasteeseen ja sai tiimiinsä kolme teekkaripoikaa. ”En tuntenut tiimistäni ennestään ketään. Tapasimme päivää ennen ensimmäistä sessiota ja ihmettelimme, mihinkähän sitä ollaan menossa ja millaisista ihmisistä tiimimme koostuu”, Siipilehto kertoo. Vaikka kilpailuun oli mahdollista hakea valmiin tiimin kanssa tai yksin, sosiaaliselle ja eläväiselle Siipilehdolle oli heti selvää, että hän halusi hyödyntää mahdollisuuden tutustua uusiin ihmisiin.

Puolustusvoimat oli antanut haasteeseensa laajat raamit liittyen sen toiminnan digitalisoimiseen. Siipilehdon tiimi tarttui ideaan uudistaa kutsunnat konseptina. Tiimi pohti, miten kutsunnat voitaisiin toteuttaa eri tavalla ja mitä uutta niihin voitaisiin sisällyttää. ”Puolustusvoimat järjesti meille viikonlopun kestävän bootcampin Santahaminassa, jossa työstimme ideaamme. En ollut aiemmin käynyt armeijan alueella, joten sieltä sai kaivattua konkretiaa”, Siipilehto kertoo innoissaan. Vaikka raskaampi ohjelma, kuten ampumisharjoitukset tai rankat harjoitukset maastossa jäivät kokematta, oli aamuherätysten seinien paukuttamisessa ja karjunnassa Siipilehdon mukaan autenttista tunnelmaa.

accenture_Photo_PasiSalminen_com
Siipilehdon tiimi voitti ensimmäisen karsintavaiheen ja eteni lopulta Slushiin esittelemään ideaansa.

Tarjolla kontakteja, kokemusta ja inspiraatiota

Yonatan Kelib
Yonatan Kelib on kilpailussa mukana Fjordin edustajana.

Accenturen palvelumuotoiluyritys Fjord vastaa kilpailun tapahtumien fasilitoinnista. ”Fjordilta tulevat kaikki metodit innovaation ohjaamiseen, ja fjordilaiset suunnittelevat ja ohjaavat työpajat”, Hyttinen kertoo. Hänen mukaansa yhteistyö ADIC16-kilpailussa muistuttaa hyvin paljon tapaa, jolla Accenture, Fjord ja asiakasyritykset työskentelevät muutenkin yhdessä. ”Uusien palveluiden innovoiminen ja tuominen markkinoille on kovaa työtä, joka vaatii yhtä lailla vahvaa liiketoimintaymmärrystä kuin empatiaa loppukäyttäjää kohtaan. Ja fjordilaisten kanssa on aina hauskaa tehdä töitä”, Hyttinen sanoo.

”ADIC16 on hieno mahdollisuus työskennellä eri alojen opiskelijoiden ja ammattilaisten kanssa ja luoda uusia palveluita, bisnesmalleja ja konsepteja”, toteaa Fjordilla Senior Service Designerina työskentelevä Yonatan Kelib. Accenture Digital Innovation Challengessa hänen roolinsa on tänä vuonna valmentaa Maahanmuuttoviraston kilpailijatiimejä. ”Palvelumuotoilua opiskeleville kilpailu antaa tilaisuuden haastaa itsensä ja työstää ideoita, joilla voi olla todellista merkitystä. Voittajakonsepti tukee asiakkaan tavoitteita ja rikastuttaa käyttäjiensä elämää”, Kelib arvioi.

Vaikka kilpailun pääpalkinto 10 000 euroa on houkutteleva potti, se ei ole kaikki kaikessa. ”Harvoin opiskelijana saa työskennellä sellaisten ihmisten kanssa, joita meillä on mukana. Mukana on kehitysjohtajia, Chief Digital Officereita ja muita kokeneita ammattilaisia, jotka ovat uraa varten hyviä kontakteja ja joilta voi ammentaa oppia ja inspiraatiota”, Hyttinen toteaa. Hyvistä ideoista ja tiimeistä voi parhaimmillaan syntyä startupeja, ja ne saattavat päätyä Slushissa vaikka pääomasijoittajien haaviin.

Myös työpaikka voi aueta: Siipilehto päätyi ADICin myötä Accenturelle harjoittelijaksi. ”Tulevan yksikköni pomo tuli Slushissa onnittelemaan hyvästä pitchistä, ja kysyin sitten, oliko heillä vielä trainee-haku auki. Illalla olin saanut haastatteluajan”, Siipilehto kertoo tyytyväisenä.

accenture-1
ADIC16 -kiertueella oppilaitoksissa on mahdollista kysyä kisasta ja haasteista.

Erilaiset vahvuudet luovat kivenkovan tiimin

Sekä Hyttinen että Siipilehto painottavat erilaisten ihmisten tärkeyttä tiimissä. Kaikkien ei tarvitse hypätä lavalle ja parasta onkin, jos jokaisella tiimin jäsenellä on erilaisia vahvuuksia. Siipilehto kuvailee itseään sosiaaliseksi, ”kovaääniseksi höpöttäjäksi”, kun taas tiimin analyyttisemmat teekkarit keskittyivät teknisempään puoleen. Näin ollen Siipilehto veti mielellään esiintymisen Slushin lavalla. ”Tuimme hyvin toisiamme”, hän kuvailee tiimiään.

Viime vuonna mukana ollut Fjordin edustaja kuvaili osuvasti, että ”tiimiin tarvitaan yksi hipsteri, yksi hakkeri ja yksi hustler”. Tarvitaan muun muassa muotoilun ja bisneksen osaamista sekä teknisiä valmiuksia. ”Parhaat ideat syntyvät, kun ei katsota haastetta vain yhdenlaisesta näkökulmasta”, Hyttinen toteaa ja jatkaa: ”Täytyy kyetä myös futuristiseen ajatteluun, eikä ajatella maailman näyttävän 10 vuoden päästä ihan samanlaiselta.”

Hyttisen mukaan kilpailussa pärjää ennen kaikkea aktiivisuudella. ”Esimerkiksi case-päivässä yritysten edustajat kertovat osallistujille haasteistaan, mutta osallistujien on tärkeää kysyä ja tuoda omia ideoitaan aktiivisesti esille”, hän painottaa. Palautetta saa ja sitä tulee aktiivisesti pyytää sekä Accenturen ja Fjordin edustajilta että yritykseltä, jonka haastetta ratkaisee.

Eräs ystävä kysyi kerran Siipilehdolta, missä tämä on oppinut eniten. Pienoisen pohdinnan jälkeen vastaus oli selvä: erilaisissa aktiviteeteissa tai tapahtumissa. ”Suosittelen tätä kaikille, jotka haluavat aktivoitua. Yrityksistä näkee pintaa syvemmälle, saa tutustua henkilöihin, pääsee näyttämään omaa persoonaansa ja vakuuttamaan esimerkiksi mahdollisia tulevia työnantajia.”

Oletko sinä innovaattori, joka loistaisi kilpailussa? Lisätietoja saat ADIC16 -sivulta sekä  2.9. starttaavasta opiskelijakiertueesta, jolla voit muun muassa tutustua tämän vuoden haasteisiin. Katso aikataulu alla!

Hae ADIC 2016 -kilpailuun » 

ADIC16-tour with Frank

2.9. 10:00 LTKY:n Fuksimessut, Lappeenranta
5.9. 12:00 TYY:n avajaiskarnevaali, Turku
6.9. 09:30 JYY:n avajaismessut, Jyväskylä
6.9. 10:00 Haaga-Helian virkistyspäivä, Vierumäki
6.9. TBA OAMK:n lukuvuoden avajaiset, Oulu
7.9. 10:00 OYY:n järjestömessut, Oulu
7.9. 13:00 VAMOKin lukuvuoden avajaiset, Vaasa
14.9. 17:00 ÅAS:n Gulnäbbsakademin, Turku
21.9. 13:00 Metrosport, Vantaa

ADIC16-tour

20.9. 10:00 Aalto-yliopisto, Espoo (Otaniemi)
22.9. 10:00 Aalto-yliopisto, Espoo (Otaniemi)
27.9. 10:00 Haaga-Helia, Helsinki (Pasila)
28.9. 10:00 LUT, Lappeenranta
29.9. 10:00 TTY, Tampere


Viewing all articles
Browse latest Browse all 449

Trending Articles